Loading...

Specialisaties

Wij hebben de kennis
Home / Specialisaties / Sportmassage

Sportmassage

Sportmassage versnelt onder andere het herstel tussen trainingen in, het vermindert de kans op blessures en zorgt voor beter prestaties. Intouch Fysiotherapie heeft ervaring met diverse sportmassagetechnieken.

Pre-activiteiteitsmassage
Deze vorm van sportmassage wordt direct voor de training of wedstrijd gegeven. Het heeft als effect de spieren "los" te maken, de zenuwstimulatie te verhogen, en een lang durende verhoging in doorbloeding (hyperemie) van de behandelde spieren te verzorgen. Het gevolg van deze fysiologische veranderingen is een betere prestatie en een verminderde kans om blessures op te lopen.

Post-activiteitsmassage
Deze vorm van sportmassage wordt binnen 4 uur na de training of wedstrijd toegepast. Het doel hiervan is om de gevormde stofwisselingsprodukten (o.a. melkzuur) af te voeren. Dit vermindert post-activiteitspijn en verzorgt en versnelt het herstelproces.

Interactiviteitsmassage
Deze vorm van sportmassage wordt tussen de trainingen in uitgevoerd. Het versnelt en ondersteunt het herstelproces tussen inspanningen en vermindert zodoende de kans op blessures en verbetert het performance verhogingseffect van de trainingen. Wanneer de trainingen frequenter worden, zal de noodzaak tot dit soort sportmassage toenemen.

Revalidatiemassage
Deze vorm van sportmassage wordt voor de behandeling van sportblessures toegepast. Het heeft als doel een snelle en volledige genezing van de blessures, zodat de sporter weer snel mee kan doen aan trainingen en wedstrijden. Het vermindert ook de kans om dezelfde blessure weer op te lopen.