Loading...

Specialisaties

Wij hebben de kennis
Home / Specialisaties

Manuele Therapie

Manuele therapie is erop gericht de gewrichten beter te laten functioneren en houding en bewegingen te verbeteren. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar door een verbetering van de bewegingsvrijheid en de afname van pijn.


Dry Needling

Dry needling is erop gericht klachten waarbij spieren gespannen zijn en pijnklachten geven te verhelpen. Bij dry needling wordt een naald door de huid heen in het triggerpoint (spierknoop) geprikt. Dit wekt in de spier een reflex op met ontspanning tot gevolg. Deze ontspanning brengt genezing tot stand.

Mulligan Concept

Het Mulliganconcept richt zich op een combinatie van een passieve correctie en een actieve beweging. Met deze techniek wordt snel en pijnvrij functie teruggewonnen. Intouch Fysiotherapie behaalt al 10 jaar zeer succesvolle resultaten met deze pijnvrije interventie.


Medical Taping

Medical tape is een elastische tape die de spier helpt bij het herstel van blessures. De medical tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact.
Echografie

Een echografisch onderzoek levert sneller en meer informatie op binnen de diagnostiek van het bewegingsapparaat. Weefselschade na een blessure is met echografie goed te beoordelen.

Shockwave therapie

Shockwavetherapie wordt succesvol ingezet voor de behandeling van spier-peesweefsel en peesaanhechtingen. Shockwaves zijn geluidsimpulsen met zeer veel energie, die zich als golven in de diepte kunnen verplaatsen. De energieafgifte in het behandelgebied verbetert de stofwisseling en de bloedcirculatie. Hierdoor worden herstelmechanismen gestimuleerd.

Sportmassage

Sportmassage versnelt onder andere het herstel tussen trainingen in, het vermindert de kans op blessures en zorgt voor beter prestaties. Intouch Fysiotherapie heeft ervaring met diverse sportmassagetechnieken.